23 лютого 2023, 12:27

Росії доведеться заплатити $15 млрд: покупці в Європі подали у суд на "Газпром"

Росіянам дорого обійдеться відключення газу європейським країнам у спробі "заморозити" колишніх клієнтів.

Росії доведеться заплатити $15 млрд: покупці в Європі подали у суд на "Газпром"

Європейські компанії, які раніше купували газ у Росії, подали позови на "Газпром" загальною сумою близько 15 мільярдів доларів, інформує ТГ-канал "Україна 365".

Так, найбільша французька енергетична компанія Engie, а також німецькі Uniper і RWE вирішили зажадати від "Газпрому" компенсації через недопостачання "блакитного палива".

Engie ініціювала арбітражний розгляд щодо російського "Газпром експорту", зажадавши у позовній заяві сплати штрафів, а також компенсації збитків, що виникли у результаті зупинки прокачування газу до Франції влітку 2022 року.

Аналітик БКС Рональд Сміт виконав підрахунки, за результатами яких стало відомо, що загальний обсяг позовних вимог європейських експартнерів "Газпрому" склав близько 15 мільярдів доларів США.

Таким чином, чітко видно, як агресивна політика Кремля б'є не тільки по Україні та країнах Європи, а й по власних громадянах.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що на "Газпром" чекає катастрофічне падіння: Reuters дізнався про прийдешній обвал газового гіганта РФ.

Ми також писали, що продажі "Газпрому" впали до рівня СРСР перед його розвалом: статистику екстрено засекретили.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини