28 лютого 2023, 10:55

Три компанії із Заходу продовжують постачати РФ компоненти, необхідні для виробництва зброї

Компоненти, необхідні РФ для виробництва зброї, продовжують постачати, незважаючи на санкції з боку Заходу.

Три компанії із Заходу продовжують постачати РФ компоненти, необхідні для виробництва зброї

Ще наприкінці 2022 року західні компоненти подвійного значення все ще надходили до Росії, а отже країна-агресор і надалі вироблятиме смертоносну зброю, яку вона використовує у війні проти України.

Такого висновку дійшла група експертів із Незалежної антикорупційної комісії та Міжнародного партнерства з прав людини. Свій звіт вони опублікували сьогодні, 28 лютого.

Митні звіти засвідчили, що одразу три компанії із Заходу продовжують постачати РФ понад тисячу компонентів, які без проблем у Москві можуть використати під час виробництва зброї та крилатих ракет.

Статистика та звіт свідчать про те, що ці компоненти експортували й наприкінці минулого року. Відомо, що одразу дві компанії із Заходу постачають товар подвійного значення, а одна продає компоненти, що необхідні у військовій навігації та таргетуванні.

Звіт показав, що три компанії Harting, Trimble і TE Connectivity імпортують у РФ свій товар через треті країни, включно з Гонконгом і Туреччиною.

Аналітики заявили, що під час виробництва крилатої ракети "Калібр" у РФ використовують компоненти з 11 західних компаній, включно з 9 американськими, тайванською та швейцарською.

Експерти закликають дирекцію західних компаній переглянути свою політику та не дозволити РФ закуповувати їхній товар через треті країни.

Тим часом 24 лютого Британія запровадила санкції проти Росатома та товарів подвійного значення, які Кремль може використовувати при виробництві зброї.

Нагадаємо, у Вашингтоні готові посилити тиск на ті країни, які все ще зберігають з РФ економічне партнерство.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини