5 березня 2023, 22:24

Десятки тисяч росіян, які залишили РФ, втратили останню можливість робити банківські перекази

Банк "Тінькофф" був одним з останніх, хто проводив транскордонні платежі для фізосіб.

Десятки тисяч росіян, які залишили РФ, втратили останню можливість робити банківські перекази

Десятки тисяч російських громадян, які виїхали у Туреччину та Грузію після початку війни Росії проти України, втратили можливість здійснювати банківські перекази через те, що банк "Тінькофф", який потрапив до списку санкцій ЄС, зупинив перекази у перераховані вище країни.

Як повідомляє The Moscow Times, "Тінькофф" був однією з останніх кредитних організацій, які продовжували проводити транскордонні платежі для фізичних осіб.

"Тінькофф" перестав здійснювати платежі у Грузію у п'ятницю, 3 березня. У банку пояснили такий крок відмовою грузинського банку-кореспондента.

У неділю, 5 березня, кредитна установа зупинила перекази і до Туреччини, заявивши, що внаслідок європейських санкцій транскордонні платежі можуть бути заморожені банком-контрагентом.

За останній рік до Грузії перебралися 112 тисяч російських громадян, вивівши із собою 2 млрд доларів, а Туреччину як напрямок для еміграції обрали 78 тисяч росіян.

Днями Євросоюз оголосив про 10-й пакет санкцій щодо РФ. Обмеження, зокрема, було накладено на "Тінькофф": банк відключили від системи SWIFT.

Раніше повідомлялося, що останній міжнародний банк у РФ "Райффайзенбанк" почав відмовляти клієнтам у відкритті нових рахунків у валюті. На такий крок у кредитній установі пішли після отримання претензій з боку Мінфіну США.

Нагадаємо, на початку лютого стало відомо, що Туреччина, Китай та ОАЕ відмовляються працювати з російськими банками, які потрапили під дію західних санкцій.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини