9 березня 2023, 14:44

ЗМІ: Туреччина раптово завдала економічного удару по РФ – російський ринок у розгубленості

Туреччина зупинила транзит санкційних вантажів після візиту в країну держсекретаря США Блінкена – росіяни терміново намагаються знайти нові канали постачання товарів.

ЗМІ: Туреччина раптово завдала економічного удару по РФ – російський ринок у розгубленості

Туреччина завдала удару по Росії, повністю зупинивши транзит санкційних вантажів на територію РФ. Митна система країни заблокувала оформлення транзитних вантажів, повідомляє російське видання "Коммерсантъ"

Дії з Туреччиною потрясли російський ринок, який не очікував такого повороту подій.

Тепер росіяни терміново намагаються знайти нові канали постачання товарів до Росії.

"Такий крок став несподіванкою для ринку, розповіли його учасники, які терміново шукають альтернативні маршрути. За їхніми словами, застрягли саме санкційні товари, які йдуть до Росії через паралельний імпорт", - зазначено у матеріалі.

Примітно, що Туреччина зупинила транзит санкційних вантажів після нещодавнього візиту у країну держсекретаря США Ентоні Блінкена. Сполучені Штати не приховують, що мають намір закрити для Росії всі лазівки обходу санкцій. Наступними на черзі будуть ОАЕ, які також допомагають Росії постачати санкційну електроніку та товари, повідомляє Financial Times.

Занапастивши власну промисловість, "суверенна" Росія не в змозі виробляти ні електроніку, ні сучасні автомобілі, ні більшу частину номенклатури сучасного промислового обладнання. Москва поневіряється по світу, намагаючись налагодити поставки.

Російські компанії підтверджують, що турецька сторона блокує транзитні вантажі у РФ.


Раніше повідомлялося, що Париж закликає Туреччину чинити тиск на РФ з метою посилення її міжнародної ізоляції.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини