4 квітня 2023, 15:59

Кремль гнобить бізнес через дірку у бюджеті: у РФ зафіксовано рекордні податкові претензії

Податкові органи РФ почали посилено пресувати бізнес, щоб збільшити надходження грошей до схудлого федерального бюджету.

Кремль гнобить бізнес через дірку у бюджеті: у РФ зафіксовано рекордні податкові претензії

Російські податківці зараз активно "пресують" бізнес. Судячи з усього, їм дано вказівку стрясти побільше податків із підприємців і простих громадян для зменшення дірки у федеральному бюджеті.

Про це повідомило видання The Moscow Times.

Російська економіка не справляється з війною на виснаження, в яку вплутався диктатор РФ Володимир Путін. Уряд планував, що за нинішній 2023 рік дефіцит бюджету становитиме 2,9 трлн рублів. Однак за перші кілька місяців діра у бюджеті країни перевищила у півтора раза ту, яка була запланована на весь рік.

Щоб якось компенсувати цю діру, податкова активно "трясе" російський бізнес. Згідно з офіційними даними, за підсумками минулого 2022 року Федеральна податкова служба РФ донарахувала підприємцям і громадянам майже 687 млрд рублів податків, зборів і внесків. Це сума майже вдвічі більша, ніж у довоєнний 2021 рік.

Також з'ясувалося, що 2022 року податківці РФ провели на третину більше перевірок юридичних осіб, ніж попереднього року. І водночас 95% цих перевірок завершувалися виявленням порушень і нарахуванням нових податків і виплат.

Росіянам варто готуватися до того, що економічна ситуація у країні продовжить погіршуватися. 4 квітня Путін закликав громадян змиритися з тим, що санкції надовго.

Тим часом війна та секретні витрати роз'їдають російський бюджет, з'ясували експерти Bloomberg.

Крім того, уряд РФ на тлі зростаючої "дірки" у бюджеті зазіхнув на накопичення росіян.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Татьяна Шевченко

Останні новини