9 квітня 2023, 21:24

Долар по 300: рублю напророкували стрімке падіння

Рубль повертається до тих значень, де він має бути, та відображає загальну слабкість російської економіки, зазначають аналітики.

Долар по 300: рублю напророкували стрімке падіння

Російський рубль, який обвалився до річних мінімумів у перший тиждень квітня, продовжить слабшати. Не виключено, що долар коштуватиме 200 або навіть 300 рублів.

Таким прогнозом поділився російський економіст, опозиційний політик Володимир Мілов в ефірі YouTube-каналу "Навальний LIVE".

"Це природно. Рубль має дешевшати, жодних варіантів немає. Його намагалися штучно підтримувати у штучній комі, але видно, що нічим це не закінчується, тобто він (курс рубля - ред.) повертається туди, де він має бути", - заявив співрозмовник.

За словами аналітика, обвалення рубля відображає загальну слабкість економіки РФ і відсутність віри інвесторів у російську валюту.

"Це відображає невіру інвесторів у перспективу російської економіки та російської валюти. Я думаю, що рубль буде повертатися до тих значень, де він має бути: 100, 200, 300 рублів за долар. Ми це все обов'язково побачимо", - додав економіст.

Експерт зазначив, що падіння рубля відбувається, незважаючи на зростання цін на нафту, а також розповів про провал політики імпортозаміщення.

"Імпортозаміщення не працює. Ми все одно залежимо від імпорту. З Туреччини - значить із Туреччини. Ми не можемо без цього обійтися. Нам потрібна валюта для купівлі промислових, споживчих товарів, звичайно, це буде тиснути на рубль", - зазначив аналітик.

Раніше економіст Олег Пендзин констатував виснаження російських ресурсів, за допомогою яких уряд РФ зумів стабілізувати курс рубля минулого року. Зокрема, після введення нафтового ембарго відбулося різке скорочення надходження валюти до Росії.

Російський економіст і підприємець Дмитро Потапенко також не вірить у відновлення курсу рубля та передрікає подальше падіння російської валюти.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини