12 квітня 2023, 20:45

У рубля тільки один напрямок: економіст спрогнозував, що буде з російською валютою

Російський економіст Владислав Іноземцев назвав діапазон, у якому курс рубля проведе залишок року.

У рубля тільки один напрямок: економіст спрогнозував, що буде з російською валютою

У російського рубля, який минулого тижня оновив річні мінімуми та торгується на сьогоднішній день на рівні 81,95 за долар, немає жодних контрприводів для зміцнення. У найближчій перспективі російська валюта продовжить поступове ослаблення, можливо, з невеликими відскоками.

Таку точку зору озвучив російський економіст Владислав Іноземцев в ефірі YouTube-каналу "Ходорковский LIVE".

Співрозмовник не чекає різкого обвалу до 100 рублів за долар, однак і зміцнення валюти РФ не відбудеться. На думку експерта, до кінця року курс рубля буде у діапазоні 80-87 за долар.

"З огляду на те, що відбувається зараз в економіці, очікувати, що за підсумками року середньозважений курс буде нижчим за 82-83 (рубля - ред.) я б точно не став. Перспектива (для рубля - ред.) не дуже райдужна, тому що загальна ситуація, безумовно, тисне на рубль вниз. Жодних серйозних контрприводів, щоб рубль піднявся, я зараз точно не бачу. У перспективі ми бачитимемо стійке зниження рубля, не надто швидке, я не передбачаю поки що ні 100, ні 90 рублів за долар, але у межах від 80 до 85-87 рублів - це діапазон, у якому ми проведемо залишок року, тобто ніякого повернення до 75 категорично не чекаю. У рубля тільки один напрямок - вниз", - заявив економіст.

Раніше російський економіст Володимир Мілов висловив упевненість, що нинішнє падіння курсу рубля не є межею. На думку експерта, долар у найближчій перспективі коштуватиме понад 100 рублів.

Своєю чергою, економіст Олег Пендзин вважає, що російському уряду не вдасться повторити історію минулого року та стабілізувати курс рубля, оскільки ресурсів для цього стало менше, зокрема через зниження нафтогазових доходів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини