13 квітня 2023, 07:33

Болгарія почала закривати двері для росіян

Софія посилила видачу багаторазових віз росіянам, заявники скаржаться, що отримують тільки одноразові дозволи.

Болгарія почала закривати двері для росіян

Болгарія, яка протягом десятиліть вважається одним з улюблених місць для росіян у плані інвестицій у нерухомість, почала закривати двері для громадян РФ. Росіяни стали скаржитися на неможливість отримання багаторазових віз, у більшості випадків видається тільки одноразовий дозвіл, пише "Турдом".

Один із російських туристів розповів про отримання візи на 90 днів, але з подивом виявив, що вона одноразова. Таким чином, перед наступною поїздкою до Болгарії необхідно буде отримувати новий дозвіл на в'їзд у цю країну.

У матеріалі зазначається: проблеми з отриманням багаторазових віз почалися навесні. У болгарському посольстві у Москві підтвердили цю інформацію, але не стали озвучувати причини. Не виключено, що це пов'язано з тим, що за болгарськими багаторазовими візами можна відвідувати Румунію та Кіпр, тоді як під час видачі одноразових віз створюється перешкода для відвідування інших країн.

Також слід зазначити, що з жовтня минулого року Болгарія негласно внесла зміни у правила видачі туристичних мультивіз росіянам, почавши враховувати наявність у закордонному паспорті раніше виданої національної візи або шенгену.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Кіпр почав масово відмовляти у візах російським громадянам через недовіру. Кіпрська сторона не може бути впевнена у тому, що росіяни залишать територію країни протягом терміну дії візи.

До цього Німеччина посилила правила отримання віз для громадян Росії: до обов'язкових вимог включено надання фінансових гарантій платоспроможності.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини