18 квітня 2023, 12:38

На G7 в Японії ухвалено важливе рішення щодо заморожених активів Росії

"Велика Сімка" закликала посилювати санкції проти РФ і карати тих, хто допомагає їх обходити.

На G7 в Японії ухвалено важливе рішення щодо заморожених активів Росії

У Росії все-таки заберуть її закордонні гроші. Країні-агресору доведеться виплачувати Україні репарації за криваву загарбницьку війну та її наслідки.

В Японії закінчилася зустріч глав МЗС країн G7. Обговорювалися заморожені російські активи по всьому світу. За її підсумками 18 квітня було зроблено колективну заяву.

Дипломати мають намір блокувати російські активи до кінця війни в Україні.

"Суверенні активи Росії у наших юрисдикціях залишаться знерухомленими доти, доки не буде розв'язано конфлікт, пов'язаний із порушенням Росією суверенітету та територіальної цілісності України", - ідеться у документі.

Там наголошується, що за будь-якого результату Росія сповна заплатить за заподіяну нею шкоду. Україна отримає гарантії виплати репарацій.

Крім того, у рамках саміту G7 обговорювалися антиросійські санкції. Дипломати наполягають на подальшому затягуванні санкційного зашморгу на шиї Москви, яка продовжує віддавати накази щодо бомбардувань українських міст і мирного населення. Пролунав заклик жорсткіше контролювати дотримання накладених Заходом економічних обмежень.

Як раніше повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, у майбутньому економіці України допоможуть піднятися заморожені активи РФ і новий "План Маршалла".

Нагадаємо, Bloomberg повідомляв, що в ЄС змогли розробити механізм легального використання заморожених російських активів для допомоги Україні.

Також у США ухвалено перше рішення про вилучення російських активів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини