25 квітня 2023, 13:48

Mercedes "помстився" росіянам за Україну: компанія відключила на всіх авто важливий сервіс

Присвячений роботі сервісу Mercedes me ID розділ на сайті компанії у РФ уже припинив свою роботу.

Mercedes "помстився" росіянам за Україну: компанія відключила на всіх авто важливий сервіс

Німецький автомобільний концерн Mercedes-Benz AG ухвалив рішення та вже сповістив російських власників німецьких авто, що відсьогодні компанія відключає Росію від електронного сервісу Mercedes me ID, пише "РБК".

Інформація стала неприємним сюрпризом для російських власників популярного німецького авто класу люкс, оскільки зазначений сервіс був важливою частиною екосистеми Mercedes.

Він давав можливість водієві проводити безліч операцій з автомобілем віддалено - через додаток. Використовуючи додаток, можна було закрити авто, віддалено запустити двигун або увімкнути кондиціонер. Додаток давав змогу припаркувати машину, просто стоячи поруч із нею, та швидко знайти авто на парковці.

Відтепер росіяни позбавлятимуться доступу до функції, оскільки таким чином німецька компанія підтверджує обрив зв'язків з Росією. Це стало реакцією і на вторгнення російської армії в Україну взимку минулого року.

Присвячений роботі сервісу розділ на сайті компанії у РФ уже припинив свою роботу.

Відомий російський блогер і економічний аналітик Анатолій Несміян у своєму Telegram-каналі рекомендував росіянам пересісти з "Мерседесів" на російські авто. Іронізуючи, він зазначив, що західні компанії ніколи не зможуть відключити російську "Ниву" або "Ладу" від подібних сервісів, оскільки вони просто не існують.

"Вихід є: купувати вітчизняне. Його точно ніхто не відключить ні від яких сервісів через відсутність таких", - зазначив він. 



Нагадаємо, у Росії скандал через аферу з виробництвом "Москвича 6".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини