2 травня 2023, 20:56

Туреччина більше не потребуватиме імпорту нафти – Ердоган повідомив про історичне відкриття

Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина більше не потребуватиме поставок енергоресурсів і перейде у розряд експортерів нафти.

Туреччина більше не потребуватиме імпорту нафти – Ердоган повідомив про історичне відкриття

У Туреччині виявили велике родовище нафти, яке може давати 100 тисяч барелів вуглеводнів на добу. Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що свердловини виявили біля гори Габар на кордоні з Сирією, де кілька десятиліть триває конфлікт Туреччини та прихильників Робочої партії Курдистану (РПК), пише турецька газета Milliyet.

Завдяки відкриттю країна планує збільшити обсяг видобутку ресурсу за рахунок 100 свердловин, які планують пробурити у регіоні. Нову свердловину, за його словами, назвали на честь вчительки турецької мови, вбитої членами РПК, Айбуке Ялчин. Також Ердоган натякнув представникам Робітничої партії Курдистану, що не дасть їм змоги зірвати розроблення та перешкодити Анкарі видобувати нафту на цій ділянці.

За словами Ердогана, родовище дасть змогу Туреччині зробити крок до енергетичної незалежності та посісти місце на світовому енергетичному ринку, якому Анкара може запропонувати якісний товар.

Як повідомлялося раніше, Китай може повністю відмовитися від імпорту російського газу, оскільки швидкими темпами зростає місцевий видобуток газу.

Також 2020 року президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган оголосив про відкриття нових родовищ природного газу у Чорному морі.

А іранська нафта зможе компенсувати майже весь обсяг, який Росія танкерами постачає до Європи.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини