22 червня 2023, 07:26

Стає господарем цілих галузей: Китай продовжив поглинання Росії

Китайські компанії можуть купити російські заводи Bosch: повідомляється, що Hisense вже погодила угоду.

Стає господарем цілих галузей: Китай продовжив поглинання Росії

Китай продовжує економічну експансію у Росії, користуючись міжнародною ізоляцією Кремля та відходом з російського ринку західних виробників. Потрапляючи в економічні обійми Піднебесної, РФ стає дедалі залежнішою від східного сусіда, причому й у політичному аспекті теж.

Черговим свідченням розширення китайської присутності у Росії є інформація про намір компаній КНР купити заводи німецького виробника побутової техніки Bosch під Санкт-Петербургом.

Як повідомляє "Коммерсант" з посиланням на джерела на ринку електроніки, активи вже придбала китайська компанія Hisense, проте у самому Bosch зазначають, що переговорний процес триває.

Крім того, у купівлі заводів Bosch на території РФ зацікавлені китайська компанія Midea, а також невідомий інвестор із Туреччини.

Оглядачі, коментуючи китайську зацікавленість у російських заводах Bosch, наголошують на тому, що Пекін стає господарем цілих галузей у Росії від виробництва побутової техніки до автопрому, та додають, що чим більше РФ впадатиме у залежність від КНР, тим гучніше кремлівське керівництво та російська пропаганда заявлятимуть про "зміцнення суверенітету" Росії.

Нагадаємо, у травні Китай оголосив Владивосток внутрішнім портом: тепер вантажі, що прямують з однієї китайської провінції в іншу, проходитимуть через це російське місто без митних процедур.

Раніше повідомлялося, що спроби Кремля знизити дисконт на російську нафту для Китаю зазнали провалу: китайська сторона відмовилася платити більше за сировину з РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини