23 червня 2023, 08:58

У Росії закрили небо – це призвело до катастрофічного обвалу ринку безпілотників

Через непродуману політику влади спад ринку безпілотних літальних апаратів у РФ склав близько 30 %.

У Росії закрили небо – це призвело до катастрофічного обвалу ринку безпілотників

Одразу у кількох регіонах держави-агресора Російської Федерації влада вирішила закрити небо: введено тотальні заборони на польоти дронів. Це істотно завдало удару по розвитку галузі: за підрахунками профільних фахівців, ринок у РФ впав майже на третину, передає російський економічний портал investing.com.

Так, Олексій Семенов, генеральний директор компанії "Геоскан", провідного виробника дронів у Росії, не без тривоги у голосі повідомив журналістам, що спад ринку дронів у країні становив близько 30%.

"Ми очікували зростання цього року, а реально йде спад відсотків на 30. Деякі компанії відмовляються від покупок, хоча і збиралися купувати, тому що зараз не бачать сенсу вкладатися", - підкреслив він.

Відомо, що більша частина регіонів почала обмежувати польоти дронів ще з жовтня 2022 року. Наразі заборону на використання БПЛА накладено вже більш ніж у 40 регіонах РФ.

За словами Семенова, люди за допомогою безпілотних літальних апаратів зібрали велику кількість інформації, "яку важко підробити".

"Відсутній людський фактор, тому безпілотники цікаві тим, хто хоче знати правду, та нецікаві тим, хто її знати не хоче", - таку ось цікаву заяву з тонким натяком на ситуацію у Росії зробив гендиректор "Геоскана".

Нагадаємо, раніше було викрито грандіозне шахрайство Ростеха, дочірня компанія якого видала антени, куплені у Китаї за 300 мільйонів рублів, за власну розробку.

Крім того, російські дрони "Сибірячок" і "Патріот", які теж видаються країною-агресором за власні, насправді виявилися імпортними коптерами з AliExpress, у яких немає жодних комплектувальних виробництва РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини