2 липня 2023, 18:40

"Росією навіть не пахло!" – Казахстан пред'явив РФ історичні територіальні претензії

Казахстанці нагадали громадянам РФ, що західний Сибір, Астраханські землі й Алтай завжди були казахськими.

"Росією навіть не пахло!" – Казахстан пред'явив РФ історичні територіальні претензії

Понад 10 років Володимир Путін займається переписуванням історії: він не тільки вигадав власну версію існування та появи України, а й вирішив перекроїти всю карту, як йому хочеться. У 2022 році ця примха 70-річного російського президента була однією з причин повномасштабного вторгнення у нашу країну. Однак, анексувавши чужі території, господар Кремля запустив процес "історичної територіальної справедливості", про яку почали згадувати сусіди РФ. Так, у Казахстані росіянам нагадали, що Західний Сибір, Астраханські землі й Алтай завжди були казахськими.

Кадри публікує ТГ-канал "Україна 365".

"Не тільки Північний Казахстан, а й Західний Сибір, і Астраханські землі, й Алтай завжди була ореолом розселення казахів. Степники кочували там тоді, коли навіть не пахло російською державою. Зауважу, що Оренбург - перша столиця Казахстану, Астрахань - споконвічні землі казахських родів. Саме там похований великий музикант і композитор Курмангази. Тюмень казахською звучить як Тумен, тобто "нижня земля". І це була найпівнічніша частина казахських кочівників, а Алтай - колиска всіх тюркських народів", - провів урок історії для громадян РФ ведучий казахстанського ТБ.

Нагадаємо, 23 травня Володимир Путін укотре повідомив росіянам "правду" про Україну, яка "не існувала" до СРСР. Дивлячись прямо на карту, де написано "Україна - земля козаків", він заявив, що не бачить доказів існування України у XVII столітті.

Ба більше, Крим на цій карті позначений як територія Малої Тартарії, а землі, на яких зараз стоїть Санкт-Петербург, були частиною Швеції.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини