3 липня 2023, 10:24

У ЄС готові піти на поступки РФ заради "зернової угоди" – ЗМІ озвучили деталі

З метою зберегти "зерновий коридор" у ЄС готові розглянути питання створення дочірньої компанії "Россільгоспбанку", який перебуває під санкціями.

У ЄС готові піти на поступки РФ заради "зернової угоди" – ЗМІ озвучили деталі

У ЄС готові піти на поступки Москві щодо "зернової угоди". Для цієї мети буде створено дочірній банк "Россельхозбанка", щоб той міг мати доступ до глобальної фінансової Мережі.

Ще минулого тижня у Москві заявили, що не збираються продовжувати "зернову угоду" після 17 липня, інформують у Financial Times.

У РФ заявили, що у ЄС не хочуть іти на жодні з поступок Москві. У РФ хочуть домогтися дозволу від ЄС, щоб дочірній компанії "Россельхозбанка" дали добро проводити всі фінансові платежі, пов'язані з експортом зерна, саме цьому банку в ЄС мають дати добро на під'єднання до системи SWIFT, оскільки більшість фінансових закладів РФ уже не мають доступу до системи.

Однак на цьому ще не все. Москва хоче відновити постачання сільськогосподарської техніки та запчастин до неї, а також зняти обмеження на страхування та перестрахування.

Російський диктатор уже не раз говорив про те, що Захід відмовляється задовольнити вимоги РФ щодо "зернової угоди", а отже Москва готова вийти з неї.

У МЗС України впевнені, що після 17 липня Росія вийде із "зернової угоди".

Раніше ми повідомляли, що у Києві знайшли план, що дозволяє виключити РФ із "зернової угоди".

Нагадаємо, 16 червня у Москві пригрозили вийти із "зернової угоди", якщо у майбутньому не будуть враховані всі вимоги РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини