7 липня 2023, 12:30

У МОЗ України розповіли, як ставляться до легалізації ліків на основі марихуани

У міністерстві очікують, що законопроєкт про дозвіл використання канабісу у медичних цілях незабаром ухвалить Верховна Рада.

У МОЗ України розповіли, як ставляться до легалізації ліків на основі марихуани

Міністерство охорони здоров'я України підтримує легалізацію препаратів на основі медичного каннабісу. Про це повідомив заступник голови відомства та головний санітарний лікар Ігор Кузін.

"З боку МОЗ ми, безумовно, підтримуємо таку законодавчу ініціативу. Велика кількість країн уже провели такі законодавчі зміни. Це не означає, що канабіс використовуватиметься для рекреаційних цілей", - заявив Кузін в ефірі телемарафону.

Він висловив сподівання, що закон про легалізацію медичного каннабісу незабаром буде ухвалено.

"Очікуємо, що найближчим часом законопроект про легалізацію медичного каннабісу буде винесений до Верховної Ради та там ухвалено", - зазначив головний санітарний лікар.

Питання про медичний канабіс було винесено президентом України Володимиром Зеленським 25 жовтня 2020 року на всенародне опитування. Згідно з результатами, майже 65% громадян країни висловилися за його легалізацію.

Лікувальні препарати на основі цієї психотропної рослини законні та доступні у таких країнах, як США, Канада, Австралія, Польща, Литва та Нова Зеландія.

Канабіс у медичних цілях застосовують у важких випадках, наприклад, для стимуляції апетиту у ВІЛ-інфікованих пацієнтів, для усунення нудоти, пов'язаної з терапією раку, для зменшення спазмів при розсіяному склерозі, також для зменшення сильних больових синдромів.

Раніше ми повідомляли, що законопроект про медичний канабіс зареєстрований у Верховній Раді.

ВАЖЛИВО ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Михаил Бутко

Останні новини