25 липня 2023, 09:50

Америка завдала нищівного удару по економіці Росії, перекривши важливий канал виведення капіталу "Юністрім"

Спостерігається масова відмова партнерів працювати з російською системою "Юністрім", банк-оператор якої потрапив під санкції США.

Америка завдала нищівного удару по економіці Росії, перекривши важливий канал виведення капіталу "Юністрім"

Сполучені Штати Америки, які є найважливішим партнером України у боротьбі з військовою агресією Кремля, перекрили один із важливих і, головне, останніх каналів виведення грошей із Російської Федерації - платіжну систему "Юністрім", передає The Moscow Times.

Річ у тім, що російський "Юністрім-банк" є оператором і розрахунковим центром однойменної платіжної системи, через яку раніше здійснювалися численні грошові перекази у РФ й інші країни СНД. Минулого тижня ця фінансова установа потрапила під обмежувальні заходи США (внесена американським Мінфіном до SDN-list). Після цього численні іноземні компанії, зокрема і з країн ближнього зарубіжжя (Грузія, Вірменія), почали відмовлятися від роботи з "Юністрімом".

Таким чином було перекрито один з останніх доступних росіянам каналів з виведення коштів за кордон. Раніше система "Юністрім" поряд із "Золотою Короною" була одним із лідерів на банківському ринку, що дають змогу безперешкодно виводити гроші з території держави-агресора.

До речі, з 18 жовтня юридичним особам і громадянам Сполучених Штатів будуть повністю заборонені будь-які операції з російським "Юністрім-банком".

Нагадаємо, "дружній" Китай підтримав банківську ізоляцію Російської Федерації.

Як повідомлялося раніше, провідний банк Іспанії повідомив про припинення обслуговування карт UnionPay, емітентами яких є російські банки.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини