21 серпня 2023, 14:33

Audi зробив у Росії той самий крок, що і Mercedes: тепер власники іномарок пересядуть на "Ладу Калину"

Автоконцерн Audi обмежив доступ російських дилерів до свого програмного забезпечення.

Audi зробив у Росії той самий крок, що і Mercedes: тепер власники іномарок пересядуть на "Ладу Калину"

Ще один світовий бренд сказав Росії: "Раша, гуд-бай!" Цього разу покинув ринок країни-агресора Audi, який слідом за іншими відомими концернами Mercedes і BMW обмежив доступ дилерів з РФ до свого ПЗ, передає "Європейська правда" з посиланням на російські ЗМІ.

Так, нещодавно стало відомо, що всесвітньо відома німецька автомобілебудівна компанія Audi, що входить до складу не менш легендарного концерну Volkswagen Group, ухвалила рішення обмежити доступ дилерів з РФ до свого програмного забезпечення.

Крім того, ЗМІ пишуть, що це сталося ще на початку літа, та, крім проблем, безпосередньо з програмуванням дублікатів ключів, тепер не можна провести установку та самих деталей, які потребують програмування (коробка передач, блоки керування й ін.).

Також у Росії дилери скаржаться, що у них просто немає альтернативного ПЗ на Audi, яке може замінити те, що було встановлено раніше.

Росіянам, які володіють цими іномарками, повідомили, що у найближчому майбутньому будуть обмежені такі функції, як прогрів авто, віддалене запалювання, інформація про рівень пального й оновлення.

Російські дилери запевняють своїх клієнтів, що й "Ауді", й інші зарубіжні компанії можуть повернутися у РФ, і навіть стверджують, що ті ж німці "залишили частки, щоб потім змогти прийти назад". Однак вони не враховують того факту, що іноземні концерни навряд чи повернуться у РФ до кінця війни. І оскільки диктатор Путін зупиняти бойові дії не збирається та все йде до того, що він зібрався грати "на виснаження", то власникам іномарок у РФ час готуватися до того, щоб пересідати на якісь вітчизняні розробки. Наприклад, на ту ж "Ладу Калину", яку тестував особисто Путін.


Нагадаємо, німецький концерн Mercedes-Benz вийшов з російського ринку, обмеживши доступ дилерам з РФ до своїх онлайн-систем, що застосовуються для техобслуговування та оновлення ПЗ.

Після цього скандальний російський пропагандист Володимир Соловйов назвав керівництво Mercedes-Benz "нацистською сволотою".

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини