21 серпня 2023, 15:58

Кремль готує "фрагментарне" блокування YouTube у Росії – росЗМІ "обрадували" росіян

Російський провайдер цифрових послуг і сервісів "Ростелеком" запропонував протестувати так званий "сервіс доступу до YouTube"

Кремль готує "фрагментарне" блокування YouTube у Росії – росЗМІ "обрадували" росіян

Російська влада готується здійснити перший етап блокування відеохостингу YouTube на території Росії. Російські журналісти повідомляють, що на першому етапі Москва готує м'яке блокування YouTube, що передбачає частковий доступ для росіян, пише інформаційні Telegram-канал "Можем объяснить".

Стало відомо, що російський провайдер цифрових послуг і сервісів "Ростелеком" запропонував співробітникам протестувати так званий "сервіс доступу до YouTube" - платформу ytonline.ru. Від звичайного доступу до YouTube він відрізнятиметься режимом фільтрації відео згідно із законами російської військової цензури.

До останнього часу Кремль не блокував незручний для себе ресурс в Інтернеті. Однак невдала економічна ситуація у РФ напередодні виборів президента змушує російську владу закручувати гайки.

"Прямий доступ до YouTube заблокують, але дивитися відео з нього можна буде через "прокладку". Тільки вже не все: крамольний, з точки зору влади, контент він не пропустить", - прогнозує експерт Михайло Клімарьов.

На запуск "прокладки" владі РФ знадобиться близько 2 місяців.



Раніше одіозна Мізуліна обіцяла заблокувати YouTube у РФ з 28 лютого 2023 року.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини