8 вересня 2023, 13:22

Спроби Росії заморозити нас провалюються: Україна поставила рекорд видобутку газу, та це тільки початок

"Укргазвидобування" відзвітувало про найвищий добовий видобуток "блакитного палива" в Україні за останні три роки.

Спроби Росії заморозити нас провалюються: Україна поставила рекорд видобутку газу, та це тільки початок

Україна різко наростила видобуток товарного газу, поставивши у серпні рекорд добового видобутку за період із літа 2021 до осені 2023 рр. Такий результат вийшов завдяки введенню в експлуатацію з початку року 54 нових газових свердловин і збільшенню кількості сервісних операцій, інформує офіційний сайт "Укргазвидобування".

"У серпні 2023 року середньодобовий показник видобутку "блакитного палива" АТ "Укргазвидобування" досяг найвищого показника з червня 2020 року", - повідомляє керівник компанії Олег Толмачов.

Крім того, стало відомо, що "Укргазвидобування" з початку 2023 року збільшило добовий видобуток "блакитного палива" на 3,31 мільйона кубометрів.

За словами Толмачова, є сподівання, що завдяки досягнутому приросту середньодобового видобутку природного газу дасть змогу у 2023 році перевершити результати загальнорічного його видобутку за попередні 2 роки.

Таким чином, можна стверджувати: прагнення країни-агресора Російської Федерації "заморозити" Україну не приносять користі, оскільки наша країна поступово позбувається залежності від енергоресурсів Росії та збільшує власне забезпечення.

Нагадаємо, в Україні було відкрито нове родовище газу.

Водночас, як ми раніше зазначали, у російського монополіста "Газпрому" у 8,5 раза скоротився чистий прибуток.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини