13 вересня 2023, 18:53

"Єдиний шанс", – Дерипаска запропонував "вилікувати" РФ від технологічної відсталості грошима Африки

Кремлівський мільярдер Олег Дерипаска поскаржився, що через "спецоперацію" посилюється технологічне відставання Росії.

"Єдиний шанс", – Дерипаска запропонував "вилікувати" РФ від технологічної відсталості грошима Африки

Близький до Кремля олігарх Олег Дерипаска попередив росіян, що без іноземних інвестицій ситуація у країні швидко погіршуватиметься. Однак через "спецоперацію" іноземці не хочуть вкладатися у Росію.

Про це мільярдер заявив в інтерв'ю прокремлівському агентству "РБК", передає Діалог.UA.

Дерипаска вважає, що єдина можливість "вилікувати" РФ від технологічної відсталості та врятувати економіку - це залучити гроші "дружніх країн", зокрема з Африки. Однак, зазначив він, сьогодні навіть ці держави не хочуть мати економічних справ із Росією.

Російський бізнес, запевнив мільярдер, самостійно економіку витягнути не у змозі. Через високу ставку Центробанку кредити для багатьох із них виявилися непідйомними, розвивати свій бізнес вкрай непросто.

До того ж, зазначив олігарх, у бізнесменів немає впевненості у майбутньому, високі ризики, а "образ майбутнього розмитий".

"Ми сильно розбалансували систему останні 12 років... Для нас єдиний шанс - це залучити сюди інвесторів китайських, індійських, індонезійських, з тієї ж Африки", - заявив кремлівський мільярдер.

Він уточнив, що наразі "притягнути за вуха" інвесторів у Росію не представляється можливим. Однак, з його слів, коли війна проти України завершиться, це буде можливим.

Раніше Дерипаска висміяв російську економіку.

Ми також писали, що Дерипаска передрік Росії фінансову катастрофу.

Автор: Татьяна Шевченко

Останні новини