26 вересня 2023, 10:47

Сильна магнітна буря накрила Землю: коли чекати її закінчення

Із 26 до 28 вересня на Землі очікується дуже сильна магнітна буря, спричинена потужним спалахом на Сонці.

Сильна магнітна буря накрила Землю: коли чекати її закінчення

Чергова сильна магнітна буря накриє всю планету вже сьогодні та закінчиться 28 вересня. За даними фахівців, ця буря досягне червоного рівня: К-індекс 5.

Це явище може призвести до порушень у роботі супутників, радіозв'язку, електромереж та інших технологічних систем. Крім того, магнітна буря може негативно вплинути на здоров'я та самопочуття людей, особливо метеозалежних і тих, хто страждає від хронічних захворювань, повідомляє Центр прогнозу космічної погоди Національного агентства океанографічних і атмосферних досліджень (NOAA) США, тому у ці дні рекомендується дотримуватися режиму харчування, сну й відпочинку, уникати стресів, фізичних і психічних навантажень, а також вживати необхідні ліки та вітаміни. Також бажано не планувати важливі справи, поїздки, операції та інші ризиковані дії.

У разі виникнення неприємних симптомів, таких як головний біль, заколисування, підвищений тиск, аритмія, дратівливість або депресія, слід звернутися до лікаря або викликати швидку допомогу.

Магнітна буря може також принести і позитивні ефекти, як-от поліпшення видимості полярного сяйва у високих широтах, підвищення творчого потенціалу й інтуїції у деяких людей.

До кінця вересня відбудеться ще одна невелика магнітна буря К-індексу 4, яка очікується 29 вересня.

Раніше повідомлялося, що найзатяжніша магнітна буря вересня закінчилася 20 вересня, пік якої припав на 15-те число.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини