13 жовтня 2023, 07:42

Не так усе райдужно для газу, як Путін описав: ексменеджер "Газпрому" про те, чому Китай не замінить ЄС

Колишній топ-менеджер "Газпрому" виключив, що Китай зможе бути для компанії заміною Євросоюзу.

Не так усе райдужно для газу, як Путін описав: ексменеджер "Газпрому" про те, чому Китай не замінить ЄС

Напередодні президент РФ завив, що після різкого скорочення постачань газу до ЄС "Газпром" нарешті відчув себе впевненіше. Однак настрій глави Кремля не підтримують менеджери самого "Газпрому".

Колишній менеджер російської газової компанії заявив, що проблеми у "Газпрому" почалися після того, як компанію втягнули у політику, інформує агентство Bloomberg.

Джерело повідомляє, що навіть якщо "Газпром" зуміє на повну реалізувати всі проєкти та контракти, підписані з Пекіном, Китай все одно буде закуповувати у РФ 2/3 від того, що раніше імпортували у країни ЄС. При цьому не варто забувати, що РФ продає Китаю "блакитне паливо" за ціною нижчою, ніж ЄС.

Співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики Максиміліан Хесс заявив, що "Газпром" "притупився як економічна зброя".

Джерело близьке до Кремля заявило, що Путін досі вважає "Газпром" важливою компанією у світі. Однак у самій адміністрації президента РФ з такою думкою не згодні. Експерти й економісти підкреслили, що РФ недостатньо інвестує в інфраструктуру для експорту скрапленого газу.

Учора, 12 жовтня, у рамках форуму "Російський енергетичний тиждень" Путін описував "райдужне майбутнє" для "Газпрому", заявивши про збільшення поставок "блакитного палива" у країни не з Європи.

Раніше ми повідомляли, що Варшава готова відібрати у "Газпрому" частину трубопроводу Ямал - Європа, що проходить через територію Польщі.

Нагадаємо, у "Газпрому" великі проблеми з виплатою зарплати своїм робітникам, а також немає фінансування на закупівлю нового спецодягу.

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини