24 жовтня 2023, 12:05

"Чорна мітка" для Путіна від країн колишнього СРСР: Казахстан, Киргизстан та інші заявили про посилення санкцій

Глави дипвідомств держав Центральної Азії домовилися з європейськими партнерами про боротьбу з обходом заходів проти РФ.

"Чорна мітка" для Путіна від країн колишнього СРСР: Казахстан, Киргизстан та інші заявили про посилення санкцій

У Люксембурзі відбулася важлива зустріч міністрів закордонних справ країн Європейського союзу з колегами з Центральної Азії: Казахстану, Туркменістану, Узбекистану, Киргизстану та Таджикистану. На цьому заході глави дипвідомств домовилися про готовність посилити санкції проти Російської Федерації, а також посилити спільну боротьбу проти обходу обмежувальних заходів, передає Діалог.UA.

Організаторами 19-ї міністерської зустрічі Євросоюз - Центральна Азія виступили Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, а також Європейський комісар з міжнародного партнерства Невен Міміца.

У спільній заяві дипломатів ідеться про перекриття шляхів обходу обмежувальних заходів, запроваджених проти Росії, а також посилення економічних обмежень проти Кремля.

Представники європейських країн наголосили на важливості запобігання обходу санкцій. Зі свого боку, міністри закордонних справ держав Центральної Азії погодилися продовжувати співпрацю у цьому напрямку.

"Євросоюз наголосив на важливості запобігання обходу санкцій, і учасники погодилися продовжувати своє співробітництво з цього приводу", - наголошується у спільній заяві делегатів зустрічі.

Нагадаємо, Казахстан завдав болючого удару по Росії: Астана ухвалила рішення про санкції щодо країни-агресора.

Як повідомлялося раніше, США готують жорсткі заходи проти ухилення РФ від нафтових ембарго.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини