31 жовтня 2023, 12:21

Країна-злодій: глава Carlsberg висунув звинувачення Росії

Гендиректор компанії заявив, що Carlsberg Group розірвала всі зв'язки з російським бізнесом.

Країна-злодій: глава Carlsberg висунув звинувачення Росії

Росія вкрала бізнес Carlsberg Group у країні, сказав гендиректор компанії Джейкоб Ааруп-Андерсен, пише Reuters. Це найрізкіша реакція менеджменту західної компанії, яка втратила бізнес у Росії після початку війни в Україні.

Гендиректор компанії заявив, що Carlsberg Group розірвала всі зв'язки з російським бізнесом. За його словами, компанія відмовляється укладати угоду з владою Росії, тому що така угода узаконила б захоплення активів. Таку заяву він зробив у розмові з журналістами після публікації квартального звіту.

"Немає жодного способу обійти той факт, що у Росії вкрали наш бізнес, і ми не збираємося допомагати їм узаконити це", - сказав Ааруп-Андерсен.

Після закінчення терміну дії відповідних ліцензій російські компанії не зможуть виробляти продукцію під брендами компанії, зазначив він. Глава Carlsberg Group підкреслив, що не може гарантувати, що випуск продукції компанії буде зупинено, але він розраховує на це.

Влітку російська влада передала під тимчасове керування Росмайна частку Carlsberg Group у російській "Балтиці", а також частки іноземних компаній у "Данон Росія". Указ про це підписав Путін. "Балтику" після цього очолив знайомий Путіна з 90-х Таймураз Боллоєв, а "Данон" - племінник Рамзана Кадирова Якуб Закрієв. Французька Danone після цього списала списала свій російський бізнес з балансу компанії, але говорила, що залишається законним власником активів.

У жовтні у Carlsberg Group указ Путіна до цього називали "незаконним поглинанням" бізнесу. Тоді ж компанія відкликала ліцензію "Балтики" на продаж своєї продукції, але до 1 квітня 2024 року встановила перехідний період, у який російська компанія може витратити наявні запаси та матеріали.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини