9 листопада 2023, 13:50

Ціни на нафту обвалилися нижче психологічної позначки – Bloomberg

Світові ціни на нафту обвалилися до тримісячного мінімуму: нижче 80 доларів за барель.

Ціни на нафту обвалилися нижче психологічної позначки – Bloomberg

Ще кілька тижнів тому лунали прогнози про вартість нафти марки Brent на рівні 100 доларів за барель, проте у середу ціна на нафту обвалилася до тримісячного мінімуму: нижче 80 доларів за барель. Американський еталонний індекс West Texas Intermediate впав на 2,6 %, до рівня нижче $76, найнижчого за більш ніж три місяці.

Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

"Ринок, схоже, перемикає свою увагу з геополітики, викликаної страхами, на фундаментальні показники. Достатні обсяги поставок, додаткове зростання виробництва та стагнація попиту створюють загалом м'яке фундаментальне тло", - говорить аналітик Julius Baer & Co Норберт Рюккер.

Відкат ціни на нафту особливо неприємний для Саудівської Аравії.

Навряд чи він сподобається і російській владі.

Минулого тижня Москва пообіцяла продовжувати надавати Ер-Ріяду допомогу в обмеженні постачань, однак дані відстеження танкерів показують, що російський експорт відновився до чотиримісячного максимуму - близько 3,48 млн барелів на день.

Схоже, Москва обдурила саудитів і порушила обіцянку.

Перспективи попиту не такі хороші, як очікувалося, оскільки рентабельність нафтоперероблення у Китаї скорочується, запаси нафти та палива зростають, а обсяг авіаперевезень все ще не відновився. Запаси сирої нафти у США збільшилися майже на 12 мільйонів барелів минулого тижня.

Раніше видання Financial Times писало, що РФ вдалося вивести більшу частину свого експорту нафти з цінової стелі.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини