16 листопада 2023, 15:09

"Викличе гнів у Кремлі", – ЄС приготував "сюрприз" Медведєву у новому пакеті санкцій

Включення родичів високопоставлених чиновників, зокрема сім'ї Путіна та Медведєва, до 12-го пакету санкцій проти Росії викличе гнів у Кремлі.

"Викличе гнів у Кремлі", – ЄС приготував "сюрприз" Медведєву у новому пакеті санкцій

Європейська комісія готує новий, 12-й за рахунком, пакет санкцій проти Росії, до якого включила неприємний "сюрприз" для колишнього російського прем'єра Медведєва. Журналісти авторитетного британського видання The Guardian з'ясували, що під санкції потрапить 28-річний син російського політика Ілля Медведєв. У документах зазначено, що сина Медведєва занесуть до розширеного списку, оскільки він організовував кампанію з дезінформації та пропаганди в Україні.

Серед 47 осіб, яких комісія хоче додати до наявних санкційних списків, також є двоюрідна сестра Путіна Ганна Цівільова, яка очолює фонд "Захисники вітчизни". Фонд підтримує солдатів окупаційної армії РФ, які воюють на території України.

"Включення родичів високопоставлених чиновників, зокрема і сім'ї Путіна, викличе гнів у Кремлі", - зазначають журналісти видання.

Журналісти уточнюють, що Сполучені Штати та Європейський союз зазвичай синхронізують свої санкційні списки. Таким чином, уже незабаром син Медведєва може потрапити і в американські санкційні списки, які серйозно ускладнюють життя їхнім фігурантам.

12-й пакет санкцій, крім санкцій проти фізичних осіб, передбачає нові обмеження на експорт технологій і товарів до Росії. Представники країн-членів ЄС почнуть процес узгодження пакета вже завтра, 17 листопада.

            Світлана та Ілля Медведєви - дружина та син колишнього прем'єра РФ

Раніше російський пропагандист Сатановський викрив Медведєва, назвавши його нікчемним.


Автор: Марк Ворошилов

Останні новини