22 грудня 2023, 13:39

Чоловіків України, які втекли за кордон, можуть позбавити виплат: в ОП розкрили плани

Київ має намір лобіювати скасування фінансової допомоги за кордоном українським чоловікам, які втекли від мобілізації.

Чоловіків України, які втекли за кордон, можуть позбавити виплат: в ОП розкрили плани

Влада України має намір вжити низку жорстких заходів, щоб повернути до країни чоловіків, які втекли від мобілізації. Втікачів, зокрема, можуть позбавити виплат за кордоном.

Такими планами поділився радник Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі українського телемарафону, передає Діалог.UA.

Радник анонсував консультації Києва з владою тих країн, де осіли українці, які втекли від мобілізації. Вони лобіюватимуть серед іншого скасування соцвиплат втікачам.

"Дивно виглядає: хтось тут має нести відповідальність за те, що відбувається у країні, а хтось там (за кордоном - ред.) почекає, поки ці люди все зроблять, щоб потім приїхати та, як нічого не було, будувати Україну... Ми повинні зрівняти права всіх", - розповів Подоляк.

Він уточнив, що Київ обговорюватиме з іншими країнами позбавлення втікачів преференцій, зокрема, соціальних виплат біженцям, а також тимчасової посвідки на проживання.

Зазначимо, що глава Міноборони України Рустем Умеров звернувся до українських чоловіків, які проживають за кордоном. Він закликав їх з'явитися до пунктів призову, щоб посилити українську армію.

Раніше український лідер Володимир Зеленський повідомив, що військові просять його призвати в армію ще до 500 тисяч новобранців. Поки що остаточного рішення не ухвалено.

Раніше юрист пояснив, хто піде воювати у контексті змін до закону про мобілізацію.

Тим часом Зеленський пообіцяв, що не підпише закон про мобілізацію жінок.

Автор: Татьяна Шевченко

Останні новини