23 липня 2024, 17:30

Ілон Маск заявив про масовий випуск людиноподібних роботів вже з 2026 року, представивши дивовижні кадри

Ілон Маск, американський підприємець й один із найбагатших людей планети, оголосив про плани своєї компанії Tesla з виробництва людиноподібних роботів.

Ілон Маск заявив про масовий випуск людиноподібних роботів вже з 2026 року, представивши дивовижні кадри

Ілон Маск, відомий американський підприємець й один із найбагатших людей планети, оголосив про плани своєї компанії Tesla з виробництва людиноподібних роботів. Про це Макс повідомив у мережі Х та у публікації The Wall Street Journal.

За словами мільярдера, запровадження роботизованих систем покликане підвищити ефективність випуску електромобілів, полегшити виконання складних завдань на виробництві та вирішити проблему нестачі робочої сили.

"Tesla хоче задіяти роботів для оптимізації процесу виробництва своїх автомобілів, доручення їм трудомістких операцій і подолання дефіциту трудових ресурсів", - заявив Маск, розкриваючи деталі нового амбітного проекту.

Як зазначив глава Tesla, на початковому етапі роботи, що випускаються, будуть використовуватися виключно всередині компанії. Маск підкреслив, що масове серійне виробництво людиноподібних роботів розпочнеться не раніше 2026 року після ретельного опрацювання та тестування.

За попереднім оцінюванням, орієнтовна вартість одного такого робота не перевищить 20 тисяч доларів. Вони будуть оснащені системами для комунікації та взаємодії та комплексом заходів безпеки для постійного контролю за виробничими процесами.

Також до Мережі потрапили кадри, як роботи Ілона Маска розважаються на стрільбищі.

Нагадаємо, Ілон Маск погрожує заборонити своїм підлеглим використовувати продукцію Apple.

Раніше стало відомо, що SpaceX Ілона Маска запрошує туристів до космосу вже у 2024 році.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини