18 вересня 2024, 11:13

Компанія Ілона Маска Neuralink готує прорив: імплант поверне зір навіть тим, хто втратив обидва ока

Компанія Neuralink створила імплант Blindsight, який здатний повернути зір сліпим людям, включаючи тих, хто не бачив від народження, пристрій вже схвалено FDA.

Компанія Ілона Маска Neuralink готує прорив: імплант поверне зір навіть тим, хто втратив обидва ока

Neuralink анонсувала нову технологію, здатну відновити зір навіть у тих, хто втратив обидва ока або народився сліпим. Про це написав Ілон Маск у мережі Х.

Заснована Ілоном Маском, компанія Neuralink знову дивує світ своїми передовими інноваціями. Американський мільярдер розповів про створення унікального імпланта Blindsight, здатного повернути зір людям, які повністю втратили його внаслідок втрати обох очей або не бачать від народження. Цей пристрій вже отримав статус "революційного" від Управління з контролю якості харчових продуктів і медикаментів США (FDA), що підкреслює його значущість у медичній сфері.

За словами Маска, на початкових етапах використання імплант відновлюватиме зір з низьким дозволом, що нагадує графіку у відеоіграх. Однак у міру вдосконалення технології пристрій зможе не тільки досягти рівня звичайного зору, але і перевершити його, надавши можливість бачити у різних спектрах, таких як інфрачервоний, ультрафіолетовий і радіолокаційний.

Зараз випробування на людях ще не проведені, та терміни їх початку поки що невідомі.

Крім цього, Neuralink розробляє пристрій для пацієнтів із паралічем, що дозволяє керувати цифровими пристроями за допомогою думок.

Раніше Dialog.UA повідомляв, що Ілон Маск повідомив про завершення успішної імплантації нейрочіпа другому пацієнту, здійсненої компанією Neuralink.

Також нагадаємо, що Ілон Маск заявив про масовий випуск людиноподібних роботів вже з 2026 року.


Автор: Светлана Романенко

Останні новини