20 вересня 2021, 17:29

В Україні ввели адаптивний карантин до кінця року

Карантинні обмеження будуть діяти як мінімум до кінця 2021 року. Завтра комісія визначиться з введенням "жовтої зони".

В Україні ввели адаптивний карантин до кінця року

Керівництво країни вирішило продовжити адаптивний карантин в Україні до кінця цього року, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Як наголошується, сьогодні на засіданні Кабміну вирішено продовжити дію адаптивного карантину та режиму НС до кінця грудня. У той же час МОЗ України регулярно контролює епідобстановку серед українців.

Там відзначили, що кількість нових випадків зараження COVID у країні збільшується, проте за допомогою вакцин є запас міцності. Також в у відомстві підкреслили, що вітчизняна медицина готова протистояти новій хвилі інфекційної епідемії, проте оптимальний варіант - робити ін'єкції від коронавируса.

Завтра на нараді НС та ТЕБ визначать так звану "жовту зону" адаптивного карантину. Це передбачає ліміти на проведення масових заходів за участю понад одної людини на 4 кв. м або наповненістю залів понад 23 місць. Також це стосується й обмеження на присутність не більше 4 осіб за столом у кафе, при цьому дистанція між столами має бути як мінімум 1,5 м.

Крім того, кінотеатрам й іншим закладам культури дозволять функціонувати лише наполовину заповненими або менш 2/3 місць. А ось спортклуби будуть працювати з розрахунку 1 людина на 10 кв. м.

При цьому обмеження "жовтого рівня" не поширюватимуться у разі наявності хоча б одного щеплення або триденного результату ПЛР-тесту у всіх відвідувачів або хоча б у 80% учасників заходів і персоналу різних закладів. Треба сказати, що чергові норми карантину вже діють з сьогоднішнього дня.

Минулого тижня хвиля COVID-19 накрила Україну: кількість нових хворих перевищила за 6 тисяч.

Раніше лікар назвала всього три симптоми, що відрізняють застуду від COVID-19.

Нагадаємо, COVID-19 значно знижує інтелект: вчені попередили, що здібності не відновлюються.

Напередодні головний інфекціоніст США назвав ймовірний період кінця пандемії COVID-19.

Автор: Влад Коваленко

Останні новини