26 листопада 2021, 19:05

Ціни на нафту впали більш ніж на 10% – головні причини

Новий штам коронавірусу, а також домовленість США та інших країн щодо зниження вартості "чорного золота" суттєво вплинули на ринок сировини.

Ціни на нафту впали більш ніж на 10% – головні причини

У п'ятницю, 26 листопада, ціни на нафту різко знижувалися після повідомлень про відкриття нового штаму коронавірусу (COVID-19) B.1.1.529. Про це свідчать дані торгів на біржі.

Новий штам "корони" зовсім недавно був виявлений у ПАР та деяких інших країнах.

Січневі ф'ючерси на нафту еталонного сорту марки Brent сьогодні знизилися більш ніж на 10%, склавши до 19:00 за Києвом трохи більше ніж 73 долари за барель. Слідом за ними приблизно на таку ж кількість відсотків просіла і російська нафта Urals (її вартість не може бути вищою, ніж Брент).

Своєю чергою ціни на техаську нафту WTI опустилися надвечір п'ятниці до 68,08 долара за "бочку" (зниження більш ніж на 12%).

Зауважимо, що у першій половині дня котирування нафти знизилися на 5%, а ближче до закриття торгів прискорили падіння.

Інвестори висловлюють побоювання, що поширення нового штаму коронавірусу сповільнить економічне зростання і призведе до нових локдаунів у більшості країн.

Другою важливою причиною падіння цін на нафту є намір деяких країн, у тому числі США, Китаю, Індії та Японії використовувати стратегічні запаси "чорного золота" для зниження вартості сировини.

Нагадаємо, 19 листопада ціни на нафту обвалилися, завершуючи робочий тиждень на низьких показниках.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини