22 лютого 2022, 10:52

На російському фондовому ринку новий обвал: рубль та індекс Мосбіржі пішли у піке на тлі новин про Донбас

Визнання "ЛДНР" дорого коштувало російському фондовому ринку, де триває великий обвал.

На російському фондовому ринку новий обвал: рубль та індекс Мосбіржі пішли у піке на тлі новин про Донбас

Російський фондовий ринок спіткав новий обвал після рішення глави Кремля Володимира Путіна визнати так звані "ЛДНР". Індекс Московської біржі впав на початку торгів ще на 8,2%, продовживши падіння понеділка. Індекс РТС впав на 9,4% нижче за 1100 вперше з листопада 2020 року.

"Облігації різко впали. Інвестори втрачають віру у фондовий ринок і майбутнє. На ринках відскок дохлої кішки. Усі чекають на санкції", – зазначають експерти російського Телеграм-каналу "Банкста".

Разом із падінням фондового ринку продовжує падати курс рубля до основних валют. Курс долара під час торгів 22 лютого підскочив до 80 рублів. Курс євро збільшився до ₽91,28.

До того ж на тлі дій Кремля рубль став найнестабільнішою валютою у світі, повідомляє американське інформаційне агентство Bloomberg.

Різко пішли вниз акції найбільших російських компаній, очікуючи на введення санкцій з боку Європейського Союзу та Сполучених Штатів. Найбільша у Європарламенті фракція вже закликала ЄС негайно запровадити санкції проти Росії, щоб "виключити її з європейської економіки".

У Росії триває повномасштабний обвал фондового ринку та курсу рубля за підсумками явищ, які пролунали на відкритій частині Ради безпеки РФ.

Діалог.UA також писав про рекордний обвал рубля. Стало відомо, що потягло російську валюту на дно.

Останні новини