29 листопада 2022, 14:29

Китай "топить" Росію, відмовившись визнавати страхові документи її нафтових танкерів

Піднебесна не хоче мати справу з російськими нафтовими танкерами – їхні страхові документи не визнають.

Китай "топить" Росію, відмовившись визнавати страхові документи її нафтових танкерів

Китаю більше не потрібна Росія. У Піднебесній не хочуть визнавати страхових документів нафтових танкерів із країни-окупанта. Ініціатива Пекіна стала контрольним пострілом у "голову" нафтової промисловості РФ після того, як у G7 почали домовлятися про стелю цін на її "чорне золото".

Як повідомляє Діалог.UA, на відчайдушне становище Росії почав скаржитися заступник голови тамтешнього Мінтрансу Олександр Пошивай. Ниття чиновника довелося вислуховувати учасникам Російсько-китайського економічного форуму.

Пошивай почав просити азіатських партнерів, щоб вони визнавали страхові документи, видані Російською національною перестрахувальною компанією.

Китай навряд чи незабаром піде на поступки РФ, адже у зв'язку з прийдешнім встановленням стелі цін на нафту окупантів вона почала дешевшати вже зараз. Ціна бареля нафти Brent уже впала до 80 доларів.

Піднебесна не може бути впевнена у безпеці своїх економічних інтересів у відносинах з Росією. Як відомо, у Китаї вважають, що порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих. Росія тоне, і її ніхто не врятує.

Нагадаємо, 28 листопада вже повідомлялося, що ціна російської нафти впала, а за нею у прірву полетів курс "дерев'яного" рубля.

Раніше, 27 листопада, повідомлялося, що США хочуть замістити російську нафту на світовому ринку венесуельською.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Павел Приходько

Останні новини