1 грудня 2022, 08:13

Туреччина готова допомогти Україні незвичайним способом отримувати електроенергію

Турецька компанія Karpowership готова надати Україні "електроходи" для постачання країни електрикою.

Туреччина готова допомогти Україні незвичайним способом отримувати електроенергію

Напередодні один із менеджерів компанії Nikkei зізнався, що вже вів переговори з представниками Одеської області та керівництвом "Укренерго" щодо розміщення поруч з Одесою одразу трьох електростанцій потужністю 300 мегават.

Член правління Karpowership Зейнеп Харезі зізналася, що турецька сторона вже обговорила всі деталі з Україною. На сьогодні триває узгодження як комерційної сторони, так і технічної, інформує сайт NikkeiAsia.

При цьому не виключено, що у цьому питанні необхідне буде пряме посередництво з боку ООН, як це було у питанні із "зерновим коридором".

Щойно турецька сторона отримає всі необхідні документи від України, плавучі електростанції можна розгорнути в Одеській області всього за три тижні. Вироблюваної потужності вистачить, щоб забезпечити електрикою до 1 млн абонентів.

Великі проблеми з електрикою в Україні почалися після 10 жовтня, коли окупанти почали завдавати ракетних ударів по критичній інфраструктурі. У Кремлі зізналися, що такими методами хотіли змусити Зеленського сісти за стіл переговорів.

В "Укренерго" зізналися, що після серії масованих атак в Україні пошкоджено всі великі ТЕЦ і ГЕС.

Турецька компанія Karpowership має 36 плавучих електростанцій. Вони виробляють енергію за рахунок дизельного палива, мазуту або природного газу.

Такі плавучі станції зазвичай використовуються у країнах, де недостатньо розвинена енергосистема або у разі НП. Більшість таких станцій працює у країнах Африки та на Кубі. Також у 2023 році вони працюватимуть у чотирьох країнах Європи.

Раніше ми повідомляли, що наприкінці листопада Україна почала тестувати можливість постачання електроенергії з території Румунії.

Нагадаємо, США ініціюють створення координаційної групи із забезпечення поставок в Україну обладнання для енергозабезпечення.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини