5 грудня 2022, 18:49

У Росії заявили про відповідь на нафтову "стелю" – усі мають злякатися

Прес-секретар Путіна запевнив, що відповідна реакція Кремля на встановлення ліміт-ціни на російську нафту "вже готується".

У Росії заявили про відповідь на нафтову "стелю" – усі мають злякатися

Прес-обслуга московського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія не визнає жодних стельових цін на нафту та готує "страшні" заходи у відповідь, інформує Діалог.UA.

За словами Пєскова, рішення у відповідь на введення максимальної ціни вже готується, а саму стельову ціну "пісочний рот" Путіна назвав "кроком до дестабілізації" світових енергетичних ринків.

Варто зазначити, що наразі запровадження стельової ціни має, скоріше, політичний ефект, аніж економічний, оскільки російська нафта Urals торгується на ринку і так з великою знижкою -  приблизно 63-64 долари за 1 барель. Інші види нафти з РФ ще дешевші.

У понеділок, 5 грудня, правило на лімітовану ціну на російську нафту офіційно набуло чинності ($60 за "бочку"). Його підтримали та схвалили абсолютно всі держави G7 (США, Британія, Німеччина, Франція, Канада, Італія і Японія), а також Австралія та практично всі країни Євросоюзу, крім Угорщини (її "звільнили").

Нагадаємо, у Єврокомісії наголосили, що угода щодо "цінової стелі" на нафту з РФ передбачає перехідний період.

Зі свого боку, у Росії заявили, що "Європі тепер доведеться жити без російської нафти".

Як раніше ми писали, новий документ щодо цінової політики стосовно російської нафти був готовий, але Польща його відмовилася підписувати, оскільки наполягала на ще нижчій "стелі".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини