16 грудня 2022, 15:47

"Зрушити з рейок економіку", – ЄС офіційно погодив нові санкції проти РФ

Дев'ятий пакет санкцій Євросоюзу щодо Росії зосереджений на техніці, фінансах і ЗМІ.

"Зрушити з рейок економіку", – ЄС офіційно погодив нові санкції проти РФ

Європейський союз продовжує посилювати санкційну політику проти Росії. У п'ятницю, 16 грудня, союзники офіційно погодили черговий, дев'ятий, пакет обмежувальних заходів щодо РФ, до якого ввійшли майже 200 осіб і компаній.

Відповідну інформацію поширила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму Twitter-акаунті.

Мета нового пакета санкцій - "зрушити з рейок російську економіку та військову машину", підкреслила голова ЄК. За її словами, обмежувальні заходи зосереджені на техніці, фінансах і засобах масової інформації.

Тим часом віце-президент ЄК Валдіс Домбровскіс уточнив, що обмеження запроваджено щодо 168 компаній із РФ, пов'язаних із військово-промисловим комплексом. Загалом санкції торкнулися 410 російських організацій.

Крім цього, розширено інвестиційні заборони щодо видобувного й енергетичного секторів Росії, а також проведення опитувань громадської думки, маркетингових досліджень для російського бізнесу.

Обмеження накладено й на низку технологій подвійного призначення, які можуть бути використані під час виготовлення або ремонту озброєння.

Нагадаємо, напередодні США запровадили санкції проти російського мільярдера Володимира Потаніна, віцепрем'єрів Андрія Бєлоусова та Дмитра Чернишенка. У списку санкцій опинилася ще низка російських чиновників і юридичних осіб. У п'ятницю стало відомо, що "Росбанк", що належить структурам Потаніна, призупинив операції з доларами та євро через санкції США.

Раніше повідомлялося, що в ЄС хочуть створити нову посаду представника із санкцій для контролю виконання накладених на Росію обмежень.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини