31 грудня 2022, 17:17

Увесь січень без морозів не буде: синоптик розповіла, коли Україну накриє похолодання

В Укргідрометцентрі нагадали: навіть у найтеплішому січні 2007 року у третій декаді вдарили 20-градусні морози.

Увесь січень без морозів не буде: синоптик розповіла, коли Україну накриє похолодання

Погода в Україні у січні очікується досить теплою та навіть нехарактерною для цієї пори року, проте весь місяць без морозів не буде: значне зниження температури, ймовірно, відбудеться у третій декаді.

Таким прогнозом поділилася заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, інформує "РБК-Україна".

Нічне зниження температурних показників до 5 градусів морозу у Києві можливе вже 5-7 січня, однак ці розрахунки ще можуть зазнати змін.

Щодо значного похолодання, то воно, найімовірніше, відбудеться у третій декаді. Упродовж усього місяця без морозів не буде, зазначає синоптик. Фахівець нагадала, що навіть у найтеплішому січні 2007 року ближче до кінця місяця вдарили морози, які сягали 20-градусної позначки, а у північно-східній частині країни було ще холодніше.

На думку синоптика, нинішнього року ситуація 16-річної давнини може повторитися.

"В останній декаді може бути холодно, з морозами", - додала вона.

Раніше метеоролог Віталій Постригань повідомив, що 8 і 9 січня у Україну хлине арктичне повітря, яке принесе із собою зниження температури до -9 градусів. При цьому перші дні нового року будуть аномально теплими.

Синоптики також повідомляли, що істотні морози можуть повернутися в Україну у другій декаді січня. Наприклад, у Києві у період з 9 по 16 січня стовпчики термометрів уночі можуть опуститися у район -14...-7 градусів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини