6 січня 2023, 18:10

В Україні влаштуються міцні морози: коли в країну повернеться потепління

Холодна погода подекуди з сильними морозами протримається у деяких регіонах України понад тиждень.

В Україні влаштуються міцні морози: коли в країну повернеться потепління

Уже у суботу, 7 січня, теплу погоду, що панувала в Україні у перші дні нового року, змінить істотне похолодання, у деяких регіонах стовпчики термометрів опустяться доі -13...-11 градусів уночі.

Холодні повітряні маси у деяких областях затримаються приблизно на 9 днів, після чого температурні показники знову переповзуть у плюсову зону, свідчать дані порталу Gismeteo.

У Сумській, Харківській, Полтавській, Луганській і Донецькій областях, де майбутніми днями очікується найбільше похолодання, морози почнуть слабшати ближче до кінця наступного тижня: 13-го, 14-го і 15-го числа температура повітря вночі становитиме приблизно -6 градусів, удень від -3 до -1. Перехід до плюсової температури очікується з 16 січня: повітря у наступні дні почне прогріватися до +3...4 градусів удень.

У Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Запорізькій областях 10-градусні морози та вище прогнозуються тільки на майбутні вихідні, тоді як наступного тижня температура буде у межах -7...-5 градусів уночі, вдень -5...-2. З 16 січня у цих областях також очікується потепління та перехід до плюсових показників.

Західну Україну похолодання зовсім омине: у Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Закарпатській, Волинській, Чернівецькій, Тернопільській областях цими вихідними, а також упродовж усього наступного тижня очікують переважно плюсову температуру.

На півдні морози подекуди до -7...-5 градусів можливі тільки у нічний час доби, вдень стовпчики термометрів будуть на позначках вище 0.

Раніше синоптики спрогнозували різке похолодання у Східній Європі, яке зачепить і Україну: температура повітря на українській території почне знижуватися 7 січня.

Фахівці зазначають, що похолодання принесе циклон із півночі, який витіснить теплі повітряні маси, що панували в Україні у перші дні січня.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини