19 січня 2023, 09:48

Путін таки прогнув Грефа: у Криму помічено перші банкомати Сбербанку

Усі роки після анексії Криму керівник найбільшого у РФ банку ретельно ухилявся від того, щоб його банк зайшов на півострів.

Путін таки прогнув Грефа: у Криму помічено перші банкомати Сбербанку

Сбербанк Росії через вісім років "паузи" знову заходить в анексований Крим, передає Діалог.UA з посиланням на відповідну заяву прес-служби організації.

Там же пишуть, що "Сбербанк сформував команду та починає працювати", встановлено перші банкомати. Крім того, інформацію про відкриття відділень Сбербанку у Криму повідомили прокремлівські гауляйтери - так званий "губернатор" Севастополя Развожаєв і ватажок окупаційної адміністрації півострова Аксьонов.

Варто зазначити, що Сбербанк з 2014 року офіційно припинив роботу у Криму, оскільки його голова правління Герман Греф дуже боявся санкцій. Мало того, відомий банкір дуже довго вдавав із себе "ліберала" та вдавав, що до путінської витівки з поглинання України не має абсолютно жодного стосунку.

Утім, у 2022 році було скинуто вже всі маски, щодо Сбера запроваджено західні ембарго, тож і Грефу грати тепер у "доброго поліцейського" більше жодного сенсу немає.

Нагадаємо, російський Сбербанк вигнали з ОАЕ після погрози санкцій проти віцепрем'єра ОАЕ шейха Мансура бен Заїда Аль Нагаяна.

Також у липні 2022 року Євросоюз запровадив нові санкції проти Сбербанку, які означають заморожування його активів на Заході та практичну повну заборону транзакцій.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини