30 січня 2023, 17:35

Путін невипадково телефонував принцу Саудівської Аравії напередодні комітету ОПЕК+

Володимир Путін обговорив зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії взаємодію у рамках ОПЕК+.

Путін невипадково телефонував принцу Саудівської Аравії напередодні комітету ОПЕК+

Протягом 50 років СРСР, а потім Росія вибудовували свою мережу збуту нафти в Європі. Володимиру Путіну вистачило 50 тижнів, щоб обнулити результати цієї роботи та фактично втопити всю країну у вуглеводнях, які нікому продавати.

Напередодні міністерського моніторингового комітету ОПЕК+, який відбудеться 1 лютого, Путін зателефонував спадкоємному принцу Саудівської Аравії Мухаммеду бен Салману Аль Сауду. Темою бесіди було обговорення взаємодії у рамках ОПЕК+ щодо забезпечення стабільності світового нафтового ринку, повідомляє прес-служба Кремля.

ТГ-канал "Газ-Батюшка", що спеціалізується на інформації про нафту та газ, пише, що, за відомостями джерел, комітет ОПЕК+, найімовірніше, збереже рекомендації за параметрами угоди - зниження видобутку на 2 млн барелів на добу.

"Але цей дзвінок (дзвінок Путіна - ред.) реальний "дзвіночок", який говорить про те, що не все так однозначно. Росії ой як не подобається ціна на Urals, хоча не все так однозначно. Іранський фактор додає приводів для роздумів", - пишуть автори каналу.

Як повідомлялося раніше, 30 січня ціни на нафту на світовому ринку палива знизилися, втративши попередній прибуток.

Тим часом країна-окупант, залишившись без покупців своєї нафти, готова продавати її Пакистану за безцінь, хоча ще 5 грудня віце-прем'єр РФ Олександр Новак заявляв, що його країна продаватиме нафту та газ тим клієнтам, які не встановили стелю цін.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини