15 березня 2023, 13:04

Росія різко знизила продаж нафти – доходи країни-агресора впали на 42%

Міжнародне енергетичне агентство опублікувало вельми тривожні для Кремля дані.

Росія різко знизила продаж нафти – доходи країни-агресора впали на 42%

Обсяг експорту нафти з Російської Федерації за підсумками лютого поточного року зменшився на 0,5 млн барелів на добу порівняно із січнем, склавши 7,5 млн б/д. Це призвело до різкого скорочення доходів РФ від експорту - на 2,7 млрд доларів, пишуть аналітики з Міжнародного енергетичного агентства у сьогоднішньому звіті.

Підкреслюється, що минулого місяця поставки "чорного золота" в Європу з Росії знизилися на 760 тис. б/д, до 580 тис. б/д.

Відомо, що після введення "стелі" цін Кремлю довелося більшу кількість своєї сировини перенаправляти в Азію. Однак і "східні" цифри доходу РФ від нафти не тішать, оскільки у лютому ц. р. поставки до Китаю та Індії також скоротилися.

Згідно з підрахунками фахівців МЕА, доходи РФ від нафти знизилися на 42% у річному порівнянні.

Нагадаємо, морський експорт нафти з РФ різко впав порівняно з максимумами попередніх тижнів, оскільки російська сторона не змогла підтримувати рекордні потоки з тихоокеанських портів країни.

Як повідомлялося раніше, доходи Росії від експорту нафти та газу у січні знизилися майже на 40%, і падіння може продовжитися у найближчі місяці.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини