5 квітня 2023, 14:01

У Росії різко впали доходи від нафти та газу: Мінфін розкрив невтішні цифри

Напад на Україну й обмежувальні заходи, що послідували за ним, істотно вплинули на надходження до бюджету РФ.

У Росії різко впали доходи від нафти та газу: Мінфін розкрив невтішні цифри

У Російській Федерації 2023 року спостерігається різке падіння нафтогазових доходів порівняно з аналогічними періодами минулих років, згідно з офіційними даними Міністерства фінансів РФ.

З'ясувалося, що доходи російського держбюджету у березні поточного року становили всього 688,2 млрд рублів (для порівняння - у березні 2022 року вони дорівнювали 1,208 трлн рублів).

Представники Мінфіну РФ оприлюднили дані, згідно з якими середня ціна на нафту російської марки Urals у березні 2023 року дорівнювала 47,85 долара за барель, що в 1,86 раза нижче, ніж у березні 2022 року ($89,05 за барель).

Варто зазначити, що у лютому ц. р. нафтогазові доходи держави-агресора, як ми раніше зазначали, показали ще менший результат - 521,2 млрд рублів (у лютому 2022 року - 971,7 млрд рублів).

До речі, польська нафтопереробна компанія Orlen розірвала останній контракт на поставку нафти з російською "Татнефтью". При цьому, за словами глави компанії Даніеля Обайтека, договір вдалося розірвати без штрафних санкцій для польської сторони.

Нагадаємо, російська нафта у березні поточного року знову подешевшала відносно попереднього місяця після невеликого зростання.

Також Індія підтримала санкції Заходу щодо російської нафтової промисловості.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини