18 квітня 2023, 07:15

Режим Путіна запустив процес банкрутства: голова НБУ розповів, що та коли призведе РФ до катастрофи

Через кілька місяців Кремлю доведеться знову запустити друкарський верстат, щоб покрити дефіцит бюджету.

Режим Путіна запустив процес банкрутства: голова НБУ розповів, що та коли призведе РФ до катастрофи

У другому півріччі російському Центробанку доведеться друкувати гроші, щоб хоч якось впоратися з діркою, що утворилася у бюджеті. Однак цей крок тільки погіршить ситуацію та призведе до фінансового краху держави-агресора.

З таким прогнозом виступив голова Національного банку України Андрій Пишний, пише "Голос Америки".

Всупереч численним твердженням Кремля, 10-й пакет санкцій ЄС та обмеження США зробили свою справу: російський бюджет не витримує навантаження. У зв'язку з катастрофою, що наближається, як цунамі, Центральному банку РФ доведеться вдатися до покриття бюджетного дефіциту за рахунок друку грошей.

"Це запускає спіраль. Ця спіраль приведе Росію до економічного фінансового краху, а політичний режим Путіна - до банкрутства", - підкреслив Пишний.

Офіційно відомо, що на Заході заблоковано від 300 до 350 млрд доларів коштів Центрального банку РФ. Крім цього, російські олігархи також позбавлені доступу до своїх коштів, а отже не можуть допомогти Москві грошима.

До речі, 10-й пакет санкцій ЄС передбачає дуже важливу норму, згідно з якою Київ матиме розуміння, які суми можуть надійти до Фонду відновлення та відбудовування України.

Раніше стало відомо, що Путіну не вистачає грошей на війну. У РФ великому бізнесу дали півроку на збір 300 мільярдів рублів. Якщо грошей не буде вчасно, суму подвоять.

Економіст Костянтин Сонін упевнений: ті люди, які тримають свої заощадження у рублях, ще "не прокинулися від півсоння, в якому вони перебувають". Він передрік падіння російської валюти.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини