20 квітня 2023, 14:10

Путін, який втратив європейський ринок, продає Китаю російський газ за копійки

За війну, розв'язану диктатором Володимиром Путіним проти України, платити будуть, звичайно ж, прості росіяни.

Путін, який втратив європейський ринок, продає Китаю російський газ за копійки

Російський нафтогазовий монополіст "Газпром" виступив з ініціативою щодо лібералізації оптових цін на газ для промисловості. Сталося це на тлі падіння експорту "блакитного палива" з РФ до країн ЄС через обмежувальні заходи, запроваджені щодо Москви після початку так званої "спецоперації", передає ТГ-канал "Україна 365" із посиланням на російські ЗМІ.

Зазначається, що влада Російської Федерації, яка втратила величезну кількість західних ринків після того, як почала проти України неоголошену війну, тепер у спішному порядку шукає варіанти, куди прилаштувати свій газ.

До речі, Діалог.UA вже писав, що Путін, через якого Росія втратила європейський ринок, зробив казахстанському лідеру Токаєву газову пропозицію, яка не сподобається білоруському диктатору Лукашенку.

Ключовою проблемою для Москви є той факт, що одномоментно розгорнути всі колишні європейські обсяги в Азію вельми складно: не вистачить трубопроводів, та й стільки блакитного палива не потрібно азіатським державам.

"Бункерний багатоходовочник, який втратив європейський ринок, змушений продавати ресурси РФ за копійки Китаю. При цьому всі витрати, як завжди, оплатять росіяни", - так коментують цю подію автори українського ТГ-каналу.

Як раніше ми повідомляли, віце-прем'єр РФ Олександр Новак припускає, що контракт між Москвою та Пекіном про постачання газу трубопроводом "Сила Сибіру - 2" може бути укладений до кінця року.

До речі, західні ЗМІ звернули увагу, що візит Сі Цзіньпіна до Москви завершився без остаточної домовленості про постачання газу за згаданим маршрутом.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини