22 травня 2023, 14:40

"Дружній" ніж у спину Путіна від Сі Цзіньпіна: Китай навідріз відмовився купувати зерно у Росії

КНР, незважаючи на запевнення про дружбу з Москвою, нарощує імпорт зерна з "недружніх" країн Заходу, а російське не купує.

"Дружній" ніж у спину Путіна від Сі Цзіньпіна: Китай навідріз відмовився купувати зерно у Росії

Керівництво Китайської Народної Республіки сенсаційно відмовилося купувати зерно у Російської Федерації, і це, незважаючи на наполегливі прохання керівництва держави-агресора, інформує агентство Bloomberg.

Відмову від купівлі російського зерна китайська сторона пояснює різними "слушними" приводами.

Варто підкреслити, що КНР, всупереч усім прогнозам щодо економічного зближення з Москвою, нарощує імпорт пшениці, але не купує російське зерно, причому у Пекіні придумали геніальну "відмазку" з цього питання: китайці стверджують, що їх не влаштовують "фітосанітарні правила", а також "транспортні проблеми".

Згідно з офіційними даними, у період із січня по квітень 2023 р. передовим постачальником пшениці на ринок Китаю була Австралія (59,7% від загальної кількості поставок). Крім того, багато зерна у КНР постачають Канада (18,3%) і США (7,9%). Що стосується Росії, яка має з Піднебесною пряме залізничне сполучення, то на неї припадає лише 0,5% китайського імпорту зерна.

Водночас Bloomberg констатує, що пшениця є винятком у зростаючій торгівлі між Китаєм і Росією. За іншими галузями динаміка між цими двома країнами зростає.

Міністр сільського господарства РФ Дмитро Патрушев уже пообіцяв підняти цю тему на наступному бізнес-форумі з китайцями.

Нагадаємо, Далекий Схід Росії засіють соєвими плантаціями заради Китаю.

Як повідомлялося раніше, Китай оголосив Владивосток внутрішнім портом.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини