1 червня 2023, 20:57

ПриватБанк перестав приймати долар і євро у терміналах: як поповнити рахунок

Проблема полягає у тому, що клієнти часто закачували у термінал старі купюри.

ПриватБанк перестав приймати долар і євро у терміналах: як поповнити рахунок

ПриватБанк з 29 травня припинив прийом долара та євро у своїх терміналах самообслуговування. На сьогоднішній день невідомо, чи відновиться ця послуга у майбутньому, та не називаються причини, через які її надання було зупинено, пише Мінфін з посиланням на прес-службу кредитної установи.

При цьому фахівці сфери надання банківських послуг зазначають: проблема пов'язана з тим, що клієнти часто закачують у термінал старі купюри.

Так, член правління Ощадбанку Антон Тютюн розповів, що їхній банк послугу поповнення валютних рахунків через кіоски реалізував 2020 року, але вона пропрацювала лише два місяці через надходження у термінали старих купюр.

"Подивилися, що збираємо з ринку, та закрили цей сервіс", - заявив співрозмовник.

Термінальна мережа ПриватБанку на сьогоднішній день є найбільшою в Україні - вона налічує близько 10 тис. працюючих терміналів.

У банку зазначають: тим, хто хоче поповнити свої валютні рахунки або здійснити інші операції, необхідно звертатися до каси кредитної організації.

Комісія за поповнення валютних рахунків у касах буде такою самою, як і у терміналах, - 0,2% (щонайменше 2 грн), якщо йдеться про кредитні картки, наприклад про таку, як "Універсальна". 

У випадку з картами для виплат стягується додаткова комісія у розмірі 0,5% суми.

Нагадаємо, у липні минулого року ПриватБанк повідомив про запровадження нових обмежень, спрямованих на боротьбу з "сірим" обігом коштів. Йдеться про обмеження витрат за картками деяких клієнтів.

У травні 2022 року ПриватБанк реалізував можливість поповнення своїх карток у касах супермаркетів й інших торгових точках.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини