13 липня 2023, 18:41

У Європі зафіксували +60 градусів: "Цербер" і "Харон" несуть вищу температуру

Південь Європи та північний захід Африки насилу переносять високі градуси, що накрили їх, проте прогноз ще більш невтішний: спека незабаром може побити рекорд.

У Європі зафіксували +60 градусів: "Цербер" і "Харон" несуть вищу температуру

Найближчим часом хвиля спеки, що накрила Південну Європу та північно-західну Африку, увійде в історію людства як температурний рекорд.

Космічна програма дослідження навколишнього середовища та безпеки Copernicus зафіксувала температуру поверхні землі в іспанському регіоні Естремадура 60 градусів Цельсія. Однак 14 липня, за прогнозами метеорологів, хвиля спеки під назвою "Цербер" принесе ще більш екстремальні температури. Майбутня п'ятниця може бути найспекотнішим днем, пише ВВС.

Передбачається, що у деяких частинах Іспанії, Франції, Греції, Хорватії та Туреччини температура перевищить 40 градусів. В Італії спека буде гнітючою - 48,8 градуса. Червоний код оголошено для 10 міст, включно з Римом, Болоньєю та Флоренцією.

Італійські метеорологи рекомендують бути готовими до того, що після хвилі "Цербера" країну накриє ще одна, названа "Хароном", що призведе до "зниження" температури до 43 градусів у Римі та 47 градусів на Сардинії.

До речі, в Італії від спеки вже загинув 44-річний чоловік, який малював зебри. Трагедія сталася у містечку Лоді, недалеко від Мілана. Робітник знепритомнів, проте медики не змогли врятувати його. Ще кілька туристів втрачали свідомість через тепловий удар.

Рекорд найвищої температури в історії Європи зафіксували 11 серпня 2021 року. Того дня у Флоридії, місті на Сицилії, ртуть у термометрах дісталася позначки 48,8 градуса. На жаль, цього літа є всі шанси, що рекорд буде побито.

Як собі допомогти

Пекельна спека - непросте випробування для організму. Особливо чутливі до таких високих температур діти та літні люди.

Подбайте про те, щоб у них під рукою завжди була чиста питна вода. Коли спекотно, організм активно потіє та втрачає рідину та солі. Також високі температури розширюють судини та викликають раптові перепади тиску.

Туристам, які вирушать на відпочинок, рекомендують перебувати у приміщенні з 11:00 до 17:00. Також стежити за питним режимом, одягати натуральні тканини та користуватися сонцезахисним кремом.

Раніше повідомлялося, що 14 і 15 липня очікуються магнітні бурі. У ці дні потрібно вести здоровий спосіб життя та зменшити фізичні навантаження.

А до України наближається потужний циклон, який буде причиною рясних злив, грозових дощів і навіть граду на всій території країни 14 липня.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини