24 серпня 2023, 12:56

Новина про катастрофу літака Пригожина обвалила індекс Мосбіржі: у столиці РФ не знають, чого очікувати

Також на повідомленнях про смерть Пригожина подешевшали акції російських Сбербанку та "Газпрому".

Новина про катастрофу літака Пригожина обвалила індекс Мосбіржі: у столиці РФ не знають, чого очікувати

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, сам того не бажаючи, обвалив індекс Московської біржі (МОЕХ), коли "відбив" своїм літаком ракети російської ППО та "негативно злетів" під Твер'ю, передає Діалог.UA з посиланням на дані холдингу.

Відомо, що МОЕХ є найбільшим російським біржовим холдингом, що проводить торги валютою, облігаціями, акціями й іншими цінними паперами та похідними інструментами. Індекс біржі показує динаміку зміни цін на цінні папери та вказує напрямок руху фондового ринку.

Примітно, що індекс Мосбіржі досить різко знизився вчора, 23 серпня, одразу після появи перших повідомлень про те, що розбився літак із Пригожиним. На вечірній сесії близько 20:00 за Києвом всього за 10 хвилин індекс просів відразу на 0,5%.

Коли вже з'явилися дані Росавіації про те, що в авіалайнері, який зазнав аварії, перебував Пригожин, то індекс за півгодини втратив ще 0,9%.

Далі падіння сповільнилося, проте ненадовго: з 21:00 ринок продовжив котитися вниз, а до 22:00 індекс МОЕХ опустився до позначки в 3103 пункти, втративши 2,2% з моменту закриття попередніх торгів.

Також впали у цей же час звичайні акції Ощадбанку та"Газпрому". У Москві поки що не знають, як зупинити падіння цінних паперів, спричинене катастрофою літака під Твер'ю, та чого чекати далі.

Нагадаємо, увечері у середу, 23 серпня літак, що належав Євгену Пригожину, під час польоту з Москви до Санкт-Петербурга зазнав катастрофи у Тверській області РФ.

Серед пасажирів літака, що розбився, значився не тільки сам кухар, а й Дмитро Уткін.

Раніше економіст Ігор Ліпсиц спрогнозував обвал курсу російського рубля майже вдвічі, а також інші економічні проблеми, які прийдуть у країну-агресора.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини