7 листопада 2023, 13:23

Вступ України до Євросоюзу: у Bloomberg повідомили хороші новини

Одразу кілька джерел сьогодні зранку повідомили, що ЄС схвалить початок переговорів щодо вступу України до блоку.

Вступ України до Євросоюзу: у Bloomberg повідомили хороші новини

Європейська комісія, найімовірніше, порекомендує країнам Євросоюзу розпочати офіційні переговори щодо вступу України до ЄС після завершення реформ і зміни законодавства з питань меншин, боротьби з корупцією, а також "деолігархізації" та лобізму.

Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

Остаточне формулювання висновку ще не готове, але активно обговорюється. Коли у червні минулого року Україні було надано статус кандидата, ЄС визначив сім пунктів, які Київ мав виконати для просування процесу вступу. Україна виконала чотири з цих етапів, проте в інших сферах поки що немає достатнього прогресу, зазначили співрозмовники.

Три критерії, що залишилися, супроводжуються рекомендаціями від Єврокомісії щодо подальшого виконання.

Журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter повідомив, що ЄС схвалить початок переговорів про вступ України до блоку. Переговори, найімовірніше, розпочнуться у березні.

Якщо лідери ЄС ухвалять рішення про офіційний початок переговорів, то виконавча влада блоку почне технічну роботу з підготовки процесу вступу. Вона складе "дорожню карту" та перевірить рівень відповідності законодавства України та ЄС паралельно із завершенням Києвом запланованих реформ, кажуть джерела.

Раніше ЗМІ дізналися, що Єврокомісія збирається у жовтні рекомендувати почати процес переговорів про приєднання України до ЄС.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини